Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

• Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Volvo Masters 2008

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 4 sep 2015 om 21:56 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Volvo_Masters_2008&oldid=44751058 22 aug 2015 Pvt pauline 1 nov 2008)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Volvo Masters 2008 vond plaats van donderdag 30 oktober tot zondag 2 november 2008 op de Valderramabaan op Sotogrande. De par van de baan was 71.

Deze Volvo Masters was de laatste editie van een golftoernooi dat 21 jaar lang het laatste toernooi van het seizoen van de Europese PGA Tour was. Onder de 60 deelnemers bevond zich Robert-Jan Derksen, die op de 57ste plaats van de Order of Merit stond. Er stond veel op het spel:

Donderdag

Søren Kjeldsen maakte een ronde van 65 (-6) en ging aan de leiding. Robert-Jan Derksen maakte 72 en eindigde op een gedeelde 10e plaats.

Vrijdag

Na zware regen werd het spel stilgelegd en om 15:30 uur werd besloten op vrijdag niet meer te spelen. Enkele greens stonden onder water. Tien spelers waren nog niet eens aan hun tweede ronde begonnen, waaronder de leider Søren Kjeldsen en Sergio Garcia, tweede na donderdag. De tien spelers die vrijdag niet speelden, zouden voordeel hebben indien zou blijken dat het zaterdag beter weer zou zijn.

Zaterdag

Er werd al om half negen gestart en de organisatoren hoopten het einde van de tweede ronde en de gehele derde ronde te kunnen afmaken. De tweede ronde kon afgemaakt worden. Søren Kjeldsen bleef aan de leiding met een ronde van 71 en een totaal van 136. Garcia kwam op een totaal van 138, weer goed voor een 2e plaats, die hij nu deelde met Lee Westwood en Anthony Wall. Thomas Levet stond met 139 (71-68) alleen op de 5e plaats. Derksen had 142 (72-70) gemaakt en stond level par. Daarmee stond hij op de 11e plaats.

Toen de laatste spelers binnen waren, werden alle spelers opnieuw ingedeeld (laagste score speelde het laatst). Er was op de 1e en 10e tee gestart, en er werd in groepen van drie spelers gespeeld. Derksen was om 3 uur op de eerste tee gestart en speelde met Markus Brier en Graeme McDowell. Na acht holes werd de wedstrijd om 17:21 uur weer gestopt vanwege zware regen, er stonden alweer greens onder water. De eerste flights hadden 12 holes gespeeld, de laatste flights maar 6 holes.

Zondag

Robert-Jan Derksen maakte een ronde van 72 en eindigde op een gedeelde 13e plaats. Het toernooi werd gewonnen door Søren Kjeldsen, naar de tweede plaats was Martin Kaymer opgeklommen met een laatste ronde van 68.

Dit was de laatste Volvo Masters. Het toernooi werd vervangen door de Race to Dubai.