Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

• Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Ulises Saucedo

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.

Ulises Saucedo [1] (3 maart 1902 - 21 november 1996) was een Boliviaanse voetbalcoach en scheidsrechter. Hij coachte het nationale team van Bolivia tijdens het eerste Wereldkampioenschap voetbal in Uruguay in 1930[2], en trad ook op als scheidsrechter tijdens het toernooi. [3]

Van alle scheidsrechters keuzes waren de twee die de meeste aandacht trokken die van Gilberto de Almeida Rêgo in de wedstrijd tussen Argentinië en Frankrijk, waarin de Braziliaanse scheidsrechter zes minuten te vroeg de wedstrijd eindigde, en die van Saucedo in de ontmoeting tussen Argentinië en Mexico, die Argentinië won met 6 –3. Tijdens de wedstrijd kende Saucedo drie penalty's toe.

Zijn betrokkenheid als coach was minder opmerkelijk, Bolivia verloor beide wedstrijden met 4-0 van Joegoslavië en Brazilië, waarvan de tweede beide partijen precies dezelfde tenues droegen. Bolivia moest daarom in de rust ruilen van shirtjes. [4]