Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

• Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Hielke Penterman

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hielke Penterman (Tubbergen, 5 januari 1986) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als aanvallende middenvelder of spits speelt. Hij staat sinds 2015 onder contract bij Achilles '29. Daarvoor speelde hij bij DETO Twenterand, HSC '21 en HHC Hardenberg.

Carrière

Penterman speelde in de jeugd van FC Twente. In 2006 verruilde hij de Tukkers voor DETO Twenterand, waar hij drie seizoenen speelde. In 2009 vertrok hij naar het Haaksbergse HSC '21 en twee jaar later ging hij naar zaterdagtopklasser HHC Hardenberg. Hier scoorde hij in vier seizoenen 75 doelpunten. In 2015 koos hij voor een kans in het betaald voetbal bij Achilles '29.[1] Op 14 augustus van dat jaar debuteerde hij als invaller bij Fortuna Sittard en scoorde hij in de blessuretijd op aangeven van Joey Dekkers het beslissende doelpunt (2-4 winst). Tegen RKC Waalwijk (0-0) en FC Oss (1-0) mocht hij weer invallen en in laatstgenoemde wedstrijd scoorde hij vijf minuten voor tijd het enige en beslissende doelpunt op aangeven van Boy van de Beek.